Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 20/9/2013 και για 24 ώρες θα ακούμε μουσική απ όλη την δισκογραφία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.
Τά πρώτα τραγούδια του τα ακούσαμε πιτσιρικάδες να τα τραγουδά, χωρίς να τον γνωρίζουμε τότε, ο συνονόματός του Βασίλης Παπακωστανου. 'Ηταν ο "μαύρος γάτος" και ο"λεγεωνάριος".
 Πρώτη φορά άκουσα για τον Θανάση από έναν κοινό μας φίλο που σύχναζε τον χειμώνα σε κάποιο χωριό στούς πρόποδες του Ολύμπου που έπαιζε, άσημος ακόμα ο Θανάσης. Επίσης ένας άλλος κοινός μας φίλος ο Βασίλης Καφούρος μάς τραγουδούσε αρχές δεκαετίας του 90 ένα τραγούδι στο ακορντεόν που το λατρεύαμε το "Τρία ρουμπαγιάτ". Όταν έμαθα τίνος ήταν το τραγούδι αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο με τον Θανάση. Από και πέρα η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, απλά λάτρεψα την μουσική του. Ενώ όμως άρχισα να ακούω φανατικά ήταν ο μόνο μουσικός που δεν  ήξερα την φάτσα του για πάνω από 10 χρόνια.Τόσο αντιστάρ ήταν , τουλάχιστον στην αρχή. Το ποιό αστείο περιστατικό πάνω σ'αυτό το θέμα ήταν η συναντήση του Σόλωνα, με τον Παπακωνσταντίνου σε μια ταβέρνα, όταν είχε έρθει στη Μυτιλήνη πριν αρκετά χρόνια, καλεσμένος του μουσικού σχολείου. Κάποιος ρώτησε τον Θανάση "τον ξέρεις τον κύριο;" και αυτός απάντησε με ενθουσιασμό "τον Σώλονα δεν ξέρω;" Ενώ ο Σόλωνας ρωτούσε "ποιός εϊναι ετούτος;"
Ζωντανή εμφάνιση έχω δει μόνο δύο φορές . Μια στον Μόλυβο το καλοκαίρι του 2005 που ήταν απ τα καλύτερα live , και μια στην Μυτιλ.ηνη πριν λίγα χρόνια όταν είχε συνεργαστεί με τον Σαββόπουλο. Τότε είχε έρθει κατά λάθος γιατί οι διοργανωτές γνώριζαν μόνο τον Σαββόπουλο.            Τραγουδάν εκτός του Θανάση οι Αγγελάκας, Μάλαμας, Κανά, Φριτζήλα,Χαρούλης και άλλοι.
Κάνεις κλικ στην επιλογή winamp-VLC και ακούς.
Αν δεν έχεις  VLC-PLAYER τον κατεβάζεις τζαμπα και νόμιμα απ εδώ http://www.videolan.org/vlc/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου