Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ. Από την "ΤΑΞΙΔΙΑΡΑ ΨΥΧΗ" και το "ΠΑΡΤΥ ΣΤΟΝ 13ο ΟΡΟΦΟ" εώς το| ΣΑΡΑΒΑΛΟ" και την "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"                                                                                  Ας απολαύσουμε  σήμερα το βράδυ 12/9/13 και για 24 ώρες μουσική από ολόκληρη την δισκογραφία
   του Γιάννη Αγγελάκα. Ενός απ τους καλύτερους στιχουργούς ποιητές της γεννιάς μας ,ίσως του καλύτερου. Ο Αγγελάκας πέρα από σπουδαίος ποιητής είναι και παράδειγμα ανθρώπου με αξιοπρέπεια και συνεπή στάση απ' την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στα μουσικά πράγματα εώς και σήμερα. Θα τολμούσα και την ιεροσυλία να πω πως είναι ο κορυφαίος Ελληνας rock μουσικός  εώς σήμερα. Αν ο Παύλος Σιδηρόπουλος ήταν η μεγάλη μορφή της rock σκηνής στην Ελλάδα, ο Αγγελάκας την απογείωσε.
Ήταν Σεπτέμβριος του 1985 όταν ένας φίλος μου μίλησε για ένα νέο Ελληνικό συγκρότημα απ την Θεσσαλονίκη που λεγόταν ΤΡΥΠΕΣ. Είχε ακούσει μιά συνεντευξη στο ραδιόφωνο και παρουσίαση του πρώτου ομώνυμου δίσκου τους. Μετά από λίγες μέρες μάθαμε ότι θα έπαιζε στο φεστιβαλ νεολαίας του τότε ΚΚΕ Εσωτερικού που γινόταν στον εξωτερικό χώρο του ολυμπιακού σταδίου της Αθήνας. Σ'αυτήν την υπέροχη συναυλία που έγινε στην μικρή εξέδρα του φεστιβάλ ΄ημασταν το γκρούπ και 6-7 θεατές. Μόλις ξεκίνησαν να παίζουν έγινε πανδαιμόνιο αφου θεατές και γκρουπ, συνολικά 12 άτομα είχαμε γίνει ένα. Χορεύαμε για 2 ώρες συνεχώς κάτω και πάνω στην σκηνή. Μπορεί να ήμασταν ελάχιστοι αλλά ήμασταν σίγουροι ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι τεράστιο που έρχεται. Δεν πέσαμε έξω , η συνέχεια είναι γνωστή.                                                                            ΥΓ. Έχουν κι άλλοι σειρά για αφιέρωμα. Την ερχόμενη Πέμπτη Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου