Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

EKΛΕΙΣΕ Η ΣΥΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΣΒΟΥ -ΛΗΜΝΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ LESVOS NEWS
Υπό αιφνίδια εκκαθάριση τέθηκε από την Τράπεζα τη Ελλάδας η συνεταιριστική τράπεζα Λέσβου Λήμνου,μαζί με δύο ακόμα συνεταιριστικές τράπεζες (ΑΧΑΙΚΗ και ΛΑΜΙΑΣ). Στον δρόμο περίπου 40 υπάλληλοι και αναστάτωση επικρατεί απο την ώρα που έγινε γνωστό το γεγονός.
Τα δάνεια που παίρνει το Ελληνικό κράτος, 24δις ευρώ αυτόν τον μήνα, δεν επαρκούν για τις μικρές συνεταιριστικές τράπεζες ,αλλά μονο για τούς μεγαλοτραπεζίτες. Έτσι οι μικροτραπεζίτες που πίστεψαν ότι θα παίζουν MONOPOLY με ίσους όρους στον πυρήνα της νεοφιλεύθερης παγκοσμιοποίησης, θα πάρουν την άγουσα για το χρηματοκιβώτιο της ιστορίας.
Βέβαια εδώ θα ήταν λάθος να μην σταθούμε  και στα  περιστατικά απίστευτων δανειοδοτήσεων και κακοδιαχείρησης, για τα οποία κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν.(ΑΕΝΑΛ, αυτοκίνηση κτλ.).
Απ' ότι φαίνεται την ίδια τύχη θα έχουν και άλλες συνεταιριστικές τράπεζες.
Οι μεγάλες τράπεζες (οι οποίες λειτουργούν ακόμα χάρη στις συνεχόμενες χρηματοδοτήσεις δις ευρώ που δανείζεται το Ελληνικό κράτος, για την ανακεφαλαιοποίησή τους) σαν γύπες θα αποσπάσουν το πελατολόγιο των συνεταιριστικών τραπεζών που βρέθηκαν ή θα βρεθούν σε εκκαθάριση, ενώ οι μικροκαταθέτες θα είναι και ευγνώμονες που σώθηκαν τα ευρωλάκια τους. 
Παρακάτω καταθέτω χρήσιμους συνδέσμους, που βοηθούν να κατανοήσετε τι πρόκειται να συμβεί ,καθώς και τι προβλέπεται νομικά
1. http://www.moneyonline.gr/site/article/1785/se-alles-trapezes-tha-metaferthoun-i-katathesis-ton-trion-sineteristikon-pou-ptochefsan
2. http://www.hdgf.gr/faq/faq_skkk.htm#dyo
3http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Bank/News/PressReleases/DispItem.aspx?Item_ID=3877&List_ID=1af869f3-57fb-4de6-b9ae-bdfd83c66c95&Filter_by=DT
4 http://www.hdigf.gr/law/fek_1309b_16_6_2011.pdf αφορά την παράγραφο :
"4. Το γεγονός ότι από την παρούσα δεν προκαλεί−
ται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού,
αποφασίζουμε:
Παρατείνουμε τη διάρκεια ισχύος της παρ. 1 του άρ−
θρου 6 του Ν. 3714/2008 έως 31.12.2015.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της
Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 27 Μαΐου 2011
Ο Γενικός Γραμματέας
ΗΛΙΑΣ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ"
ΥΓ. Από το πρωί στα δελτία ειδήσεων καλουν τον κόσμο να επιστρέψει τα χρήματά του στις τράπεζες,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
ΥΓ 2. Και να σκεφτείς ότι φέτος εξέδωσε ενα καταπληκτικό ημερολόγιο.Θα το κρατήσω για ενθύμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου