Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΒΖΙΙΙΙΟΥ!!!!


 Επειδή οι μέρες που διανύουμε είναι πονηρές, πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας και να μην αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Μετά τις τελευταίες εκτοξεύσεις προιόντων υψηλής διατροφικής αξίας σε κορυφαίους
πολιτικούς, δημοσιογραφικούς και καλλιτεχνικούς παράγοντες της κοινωνίας, πολύ φοβάμαι ότι το επόμενο διάστημα, θα διώκεται
η κατοχή γιαουρτιού και αυγών. Μπορεί δηλαδή να ψηφιστεί και γιαουρτονόμος, κάτι σαν τον κουκουλονόμο, και να αποτελέσει ιδιώνυμο.Δηλαδή να αποτελεί αδίκημα η κατοχή τους και μόνο.
Εμείς οι πολίτες όμως, θέλω να πιστεύω ότι παρ' όλους τους κινδύνους που διατρέχουμε, δεν θα δειλιάσουμε. Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τον σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη που τρέφουμε για όλους αυτούς τους εκλεκτούς ανθρώπους που μας κυβερνούν, μας ενημερώνουν ,και μας εκπολιτίζουν.
Για να νοιώσουμε ακόμα βαθύτερα αυτά τα συναισθήματα, παραθέτω μια απλή συνταγή που αντέγραψα, για αγνό σπιτικό γιαούρτι.
ΥΓ. αν συνοδεύεται και με χωριάτικα αυγά, θα είναι το καλύτερο δείγμα εκτίμησης για όλα αυτά που μάς έχουν προσφέρει τόσα χρόνια.
ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ.
 


ΥΛΙΚΑ
_1 Κιλό γάλα ( της αρεσκείας σας ) _1 κουταλιά έτοιμο γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε σε τάπερ αναλόγου μεγέθους.
_Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
( Είναι έτοιμο όταν βάζοντας το δάχτυλο και ανεχόμαστε το ζεστό μετρώντας ως το 10.)

_Σε ένα ποτήρι ρίχνομε ως την μέση γάλα,προσθέτουμε την κουταλιά το γιαούρτι και ανακατεύουμε να διαλύσει.
_Το ρίχνουμε στο χλιαρό γάλα και το ανακατεύουμε. 
_Σκεπάζουμε με το καπάκι το τάπερ ,και το βάζουμε σε μια άκρη του πάγκου μας,το σκεπάζουμε με μια κουβερτούλα καλά-καλά.
_Το αφήνουμε ήσυχο για 8-10 ώρες περίπου.(Πρέπει να το ξεκουράσουμε για να είναι έτοιμο για δράση)
Προσοχή!!!Δεν το κουνάμε,ξεσκεπάζουμε καθόλου όλες αυτές τις ώρες,γιατί τότε το γιαούρτι μας δεν θα πήξει!!! 
ΘΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου